Kariyer

    Aydınlar Dental'de kariyer fırsatları için bizimle iletişime geçin.

    Bize Danışın
    Bize Danışın

    Bize Danışın

    Aşağıdaki form doldurarak randevu bildirimi oluşturabilirsiniz.

    Dosyaları buraya sürükleyin ya da
    Azami dosya boyutu: 128 MB.

      Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

      0/0

      Çalışanlar oldukça profesyonel, kibar ve yardımsever. Özellikle yurt dışından gelen hastalarda randevular konusunda çok hassaslar, saatler konusunda çok dikkatliler. Bu kliniği bulduğum ve burada tedavi olduğum için çok mutluyum.

      Malwina BLICHARZ

      04 Aralık 2017

      Pelin Karamik’e tüm ailemizle birlikte teşekkür ederiz, bana ve kız kardeşime harika bir tedavi sağladı, en başta yapılması gerekenleri ve tüm fiyatları detaylı bir şekilde bize gösterdi. tüm sorularımızı yanıtlamak ve son dakikada ablamla ilgilenmek için çok cana yakın ve nazik. Çok iyi, profesyonel ve güler yüzlü hizmet, hepimiz çok keyif aldık.

      Alan Baychorov

      20.01.2021

      Ağız ve Diş sağlığı merkezi hekimleri Mete Dalbeler, Neslihan Türker ve Ali Osman Maviş’e teşekkür ederim. Bilimsel olarak üst düzeyde üç hekimi bir arada bulmak ve tedavi olmak biz hastalar için büyük nimet. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

      Melek Yeşim KURUOĞLU

      11 Ekim 2018

      Diş Hekimleri Deniz hanım ve Sermin hanım uzmanlıklarının yanında tam birer misafirperverler. Benim gibi zor tedavi edilebilecek bir hastayı bile evinde ve huzurlu gibi hissettirmeyi başardılar. Huzurunuzda kendilerine çok teşekkür ederim.

      Seyhun Yamanel

      13 Temmuz 2018

      Dişlerim için yaptığınız herşey için çok teşekkür ederim. Emine Hanım ve Ülkü Hocam gerçekten hiç tahmin etmediğim, bir sonuç yarattılar. Dişlerimin onarımı için gösterdikleri özeni asla unutamam. Dişlerimden gerçekten çok mutluyum. Ayrıca emeği geçen diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

      Osman ŞAHAN

      26 Ağustos 2018
      Diş Hekimliği
      08 Şubat 2024

      Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024

      Arayüz Fırçası Nedir, Nasıl Kullanılır?

      Arayüz fırçası nedir?

      Diş fırçasının ulaşamadığı, iki diş arasındaki bölgenin temizliği için kullanılan ağız hijyenin tam olarak gerçekleşmesini sağlayan küçük araçlardır. Esnek bir tel çevresinde yer alan kısa kıllardan oluşur.

      Arayüz fırçası nasıl kullanılır?

      Dişler arasındaki bölgeye yerleştirdikten sonra, arayüz fırçasını tam uzunluğu boyunca 3-4 kez ileri geri hareket ettirilir.

      Arayüz fırçaları ne işe yarar?

      İki diş arasında yer alan ve diş fırçasının ulaşamadığı alan bakterilerin kolaylıkla üreyeceği durağan alanlardır. Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları bu alanda oluşur. Bu alanın temizliği arayüz fırçası ile sağlanır.

      Arayüz Fırçası Kullanırken Dikkat Edilecekler

      Diş yüzeyindeki aşınmalar iki yolla ortaya çıkar; dişlerin etkin bir şekilde temizlenmemesi sonucu bakterilerin çoğalması ve asit üretmesi ve aşırı mekanik kuvvetler.

      Sert diş fırçası kullanmak, dişleri fırçalarken aşırı kuvvet uygulamak ve fırçayı yatay yönde hareket ettirmek dişlerde aşınmalara dolayısıyla renklenmeye ve diş eti çekilmelerine yol açar. Aynı şekilde uygun olmayan fırçalama yöntemi ve diş arası bölgeden daha geniş çaplı ve sert arayüz fırçalarının kullanılması da diş aşınmasına neden olabilir.

      “International Dental Hygiene” dergisinde yayınlanan deneysel araştırmada, dişlerin mekanik kuvvetler ile aşınmaları incelenmiştir.

      Bu çalışmanın sonuçlarına göre; fırçanın sert olması, arayüz fırçasının aşındırma değeri (RDA) yüksek macunlarla birlikte kullanılması ve ağız kuruluğu dişleri aşındırmaktadır.

      Dişlerin arasının temizlenmesi ağız hijyeninin vazgeçilmez bir kısmıdır. Dişlerin çürümesini ve diş eti hastalığını önler. Bu işlemi yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

      Arayüz fırçasına macun sürülmemeli veya dişler macun ile fırçalandıktan sonra ağız çalkalanmadan arayüz fırçasının kullanılmamalıdır.

      Arayüz fırçası iki diş arası boşluktan daha geniş çaplı olmamalıdır. Dişler arası bölgeye zorlayarak uygulanmamalıdır. Dişlere fırçanın teli değil, kılları temas etmelidir.

      Diş macununun RDA değeri dikkate alınmalıdır.

      Tükürük fırçanın aşındırıcı etkisini azaltmaktadır. Ağız kuruluğunu önlemek için gün boyu su içilmelidir. Arayüz fırçası mutlaka su ile ağız çalkaladıktan sonra kullanılmalıdır.

      Arayüz Fırçası İle İlgili İpuçları

      Öncelikle doğru boyutu seçmelisiniz. Diş arası fırçaları birçok farklı boyuta sahiptir ve hangisinin ağzınız için en uygun olduğunu bilmek zor olabilir.

      En iyisi bunu diş hekiminizin belirlemesidir. Eğer imkanınız yoksa, farklı boyutları içeren bir paket satın alın ve en küçük boyuta sahip arayüz fırçası ile başlayın.

      Fırça dişlerin arasına, diş etlerine yakın yerleşmeli, fırça kılları diş yüzeyine ve diş eti dokusuna değmelidir.

      Dişler arası bölgeye tam oturmalı, ancak tel kısmı (plastik kaplı olmasına rağmen) dişlerin kenarlarına veya diş etlerine temas etmemelidir.

      Fırçayı asla zorla yerleştirmeye çalışmayın, dişlerin arasına nazikçe yerleştirin, zorlanıyorsanız daha küçük bir boyut seçin, zorlarsanız dişetinin yaralanmasına yol açarsınız.

      Ön dişler arasında düz bir diş arası fırçası kullanın.

      Arka dişlerde açılı sapa sahip ya da boyun kısmının bükülerek açı verilebilen arayüz fırçasını kullanın ki bunu uygulamak çok daha kolay olur.

      Yerleştirildikten sonra, arayüz fırçasını tam uzunluğu boyunca yaklaşık 2-3 kez ileri geri hareket (kürdan gibi) ettirin. Dişler arasındaki tüm boşlukları temizlediğinizden emin olun. Özellikle gece yatmadan önce, dişler arasını temizliğini takiben dişlerinizi fırçalarsanız sağlıklı diş ve dişetlerine sahip olacağınızı unutmayınız.

      Diş Aralarını Temizlemek Neden Önemli?

      Diş fırçalama dişlerinizi temiz tutmanın en etkili yolu olsa da diş yüzeylerinin sadece %60’ına ulaşır. Diş aralarını temizlemek için diş ipi ve/veya arayüz fırçaları kullanmak, gülümsemenizin sağlığını daha iyi hale getirmek için yapabileceğiniz en kolay ve en önemli şeylerden biridir.

      Diş fırçasının ulaşamadığı dişler arası durağan bir alandır, diş plağı birikir. Plak miktarı artınca zararlı bakteriler çoğalır.

      Zamanla, bu diş çürümesine, diş eti iltihabına ve ağız kokusuna yol açar. Bunları önlemek için günlük diş bakımı rutininizin bir parçası olarak diş ipi/ arayüz fırçası kullanma alışkanlığı edinmeniz gereklidir.

      Ağız sağlığınız genel vücut sağlığınız için çok önemlidir. Sabah ve akşam ağız hijyeninize ortalama 5 dakika ayırdığınızda), hem gülümsemeniz hem de vücudunuz sağlıklı olacaktır.

      Hayır. Arayüz fırçası aynı diş fırçası gibi işlem bittikten sonra yıkanarak bir sonraki kullanıma hazırlanır. Yüzeyindeki kıllar azaldığında yenisi ile değiştirilir.
      Arayüz fırçaları birçok farklı boyuta sahiptir ve hangisinin ağzınız için en uygun olduğunu bilmek zor olabilir. En iyisi bunu diş hekiminizin belirlemesidir. Eğer imkanınız yoksa, farklı boyutları içeren bir paket satın alın ve en küçük boyuta sahip arayüz fırçası ile başlayın. Dişler arası bölgeye tam oturmalı, ancak tel kısmı (plastik kaplı olmasına rağmen) dişlerin kenarlarına veya diş etlerine temas etmemelidir. Fırçayı asla zorla yerleştirmeye çalışmayın, dişlerin arasına nazikçe yerleştirin, zorlanıyorsanız daha küçük bir boyut seçin, zorlarsanız dişetinin yaralanmasına yol açarsınız.