Kariyer

Aydınlar Dental'de kariyer fırsatları için bizimle iletişime geçin.

Bize Danışın
Bize Danışın

Bize Danışın

Aşağıdaki form doldurarak randevu bildirimi oluşturabilirsiniz.

Name(Gerekli)
✓ Valid number ✕ Invalid number
Dosyaları buraya sürükleyin ya da
Azami dosya boyutu: 128 MB.

    Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    0/0

    Çalışanlar oldukça profesyonel, kibar ve yardımsever. Özellikle yurt dışından gelen hastalarda randevular konusunda çok hassaslar, saatler konusunda çok dikkatliler. Bu kliniği bulduğum ve burada tedavi olduğum için çok mutluyum.

    Malwina BLICHARZ

    04 Aralık 2017

    Pelin Karamik’e tüm ailemizle birlikte teşekkür ederiz, bana ve kız kardeşime harika bir tedavi sağladı, en başta yapılması gerekenleri ve tüm fiyatları detaylı bir şekilde bize gösterdi. tüm sorularımızı yanıtlamak ve son dakikada ablamla ilgilenmek için çok cana yakın ve nazik. Çok iyi, profesyonel ve güler yüzlü hizmet, hepimiz çok keyif aldık.

    Alan Baychorov

    20.01.2021

    Ağız ve Diş sağlığı merkezi hekimleri Mete Dalbeler, Neslihan Türker ve Ali Osman Maviş’e teşekkür ederim. Bilimsel olarak üst düzeyde üç hekimi bir arada bulmak ve tedavi olmak biz hastalar için büyük nimet. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

    Melek Yeşim KURUOĞLU

    11 Ekim 2018

    Diş Hekimleri Deniz hanım ve Sermin hanım uzmanlıklarının yanında tam birer misafirperverler. Benim gibi zor tedavi edilebilecek bir hastayı bile evinde ve huzurlu gibi hissettirmeyi başardılar. Huzurunuzda kendilerine çok teşekkür ederim.

    Seyhun Yamanel

    13 Temmuz 2018

    Dişlerim için yaptığınız herşey için çok teşekkür ederim. Emine Hanım ve Ülkü Hocam gerçekten hiç tahmin etmediğim, bir sonuç yarattılar. Dişlerimin onarımı için gösterdikleri özeni asla unutamam. Dişlerimden gerçekten çok mutluyum. Ayrıca emeği geçen diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

    Osman ŞAHAN

    26 Ağustos 2018
    Diş Hekimliği
    05 Aralık

    Bruksizm

     

     

    Çiğneme sistemi; kemikler, temporomandibular eklem (çene eklemi), ligamentler, çiğneme kasları, dişler ve çevreleyici destek dokulardan oluşmaktadır. Bu sistem çiğneme, yutkunma ve konuşma gibi fonksiyonel görevlere sahiptir. Ancak bazı bireylerde bu aktivitelerin yanında; dudak ısırma, dudak emme, parmak emme, kalem ısırma, tırnak yeme, çenenin anormal pozisyonda konumlandırılması ve BRUKSİZM (dişlerin uyku ve/veya uyanıklık halinde sıkılması ve gıcırdatılması) gibi parafonksion adı verilen ve çiğneme sistemi üzerinde yıkıcı etkiye sahip bazı aktiviteler görülmektedir. Bu aktivitelerden en yıkıcı etkiye sahip olanı bruksizmdir. Güncel görüşe göre bruksizmin nedeni olarak; stres gibi psikososyal faktörler, biyolojik faktörler, genetik ve sigara kullanımı gibi dış (eksojen) faktörler üzerinde durulmaktadır.

    Bruksizm:
    • dişlerde aşınmalara;
    • dişler, restorasyonlar (hereketli ve/veya sabit restorasyonlar, köprüler, vs.) veya implantlarda kırıklara
    • dişlerde ve/veya implantlarda kayıplara
    • dişler ve çiğneme kaslarında ağrılara
    • ağız açmada güçlüklere
    • çene (temporomandibular) ekleminde ağrı veya hassasiyete;
    • çene kemiklerinde ve periodontal dokularda kayıplara
    • çiğneme kaslarında hipertrofilere (kas hacmi artışı)
    • temporomandibular eklem diskinde yer değişimine (disk deplasmanları) yol açabilmektedir.

    Bruksizmin yarattığı sorunlar, fizyolojik yapıların karşılayabileceğinden daha fazla kuvvet uygulamasından kaynaklanmaktadır. Sağlıklı bir bireylerde dişler yalnızca yutkunma, çiğneme ve belirli harflerin telaffuzu esnasında temas etmektedirler. Bruksizmde ise hasta dişlerini interküspidasyonda (dişler kapalı pozisyonda) sıkmaktadır ve/veya çenenin eksentrik (ileri-geri ve sağ-sol) hareketleri esnasında diş temasları oluşmaktadır.
    Bruksizmin toplumda görülme sıklığı %8-31,4 olarak değişim göstermektedir.

    Hastaların konunun uzmanı hekimler tarafından yapılan klinik muayenelerinde; ağız içi muayenede yanaklardaki oral mukozadaki hiperkeratoz alanları, dilde ve dudaklardaki dişlerin baskısını gösteren dantel görüntüsü, diş aşınmaları, diş ve implant kırıkları incelenirken; ağız dışı muayenede genellikle çiğneme kasları incelenmektedir. Bazı durumlarda tanı için tamamlayıcı yöntemlere gereksinim olabilmektedir.

    Dünyada bruksizm tedavisinde en yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemi OKLÜZAL SPLİNTLER’dir (ağız içi apareylerdir). Bu tedavi; çiğneme sisteminin fonksiyonel ilişkilerini geçici olarak değiştiren, geri dönüşümlü ve invaziv olmayan bir tedavi seçeneğidir.

    Splintlerin bruksizm tedavisinde kullanım amaçları;
    • Bruksizm ve oklüzal parafonksiyonları azaltarak, oluşan aşırı kuvvetlerin dağılımını sağlamak
    • Dişlerin aşınmasını engellemek
    • Kas kaynaklı ağrıları tedavi etmek
    • Oklüzal kuvvetleri değiştirmek
    • TME kaynaklı ağrıları tedavi etmek
    • Nöromüsküler koordinasyonu sağlamak
    • Oklüzal dikey boyutu arttırmak
    • Çene ekleminin (TME) fonksiyonunu geliştirmek olarak sıralanabilmektedir.