

11 kliniğimiz ile ağız ve diş sağlığı konularında uluslararası standartlarda hizmet veriyoruz.
Bize DanışınBize Danışın
Aşağıdaki form doldurarak randevu bildirimi oluşturabilirsiniz.
Biz diş hekimleri, hastalarımızın bir kısmının diş tedavileri için bizlere gelmekten ne kadar korktuğunun farkındayız. İğne korkusu, diş hekiminin kullandığı aletlerin çıkardığı seslerin verdiği rahatsızlık, erken yaşlarda yaşanmış olumsuz tecrübeler, çevreden duyulan olumsuzluklar ya da diş hekimine daha önce gidilmemiş olması, bu korkuyu arttırabilen etkenlerdendir.
Çok Korkan Hastalar İçin Sedasyon
Bizim için çok basit bir dolgu ya da diş taşı temizliğinin bile, hastalarımızın gözünde ne kadar büyüyebileceğini biliyoruz. Bu korkuları azaltmak için faydalandığımız anestezi tekniklerinden biri de sedasyondur.
Sedasyon, anestezi uzmanı kontrolünde, uygun ilaçlar kullanılarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanabilen uyku hali sağlanması işlemidir. Bu işlem sırasında tüm refleksleriniz korunur.
Diş tedavileri sırasında bulantı ya da kusma problemleri yaşayan, hiç bir şekilde diş hekimi koltuğuna oturamayan, aynı anda birçok diş tedavisinin yapılması gereken, ya da sistemik rahatsızlığı olan ve anestezi uzmanı eşliğinde diş tedavisi yapılması gereken durumlarda uygulanır. Bu prosedür sonrası, bir kaç saatlik takipten sonra hasta aynı gün taburcu edilir.
Tedavi Sırasında Midem Çok Bulanıyor, Kusacak Gibi Oluyorum
Sedasyon sırasında kullanılan ilaç ya da ilaçların, bulantı refleksini de minimuma indirdiği bilinmektedir. Dolayısıyla, diş tedavileri sırasında bulantı refleksinden de endişe etmenize gerek yoktur.
Retrograd Amnezi Nedir?
Sedasyon sırasında damar yolundan ilaç vererek hasta rahatlatılır, bununla birlikte lokal olarak da dişlere anestezi yapılır. Verilen ilaçların yaptığı kısa süreli etki sayesinde, hastalar tedavi sırasında yapılan işlemlerin birçoğunu hatırlamaz.
Beni Tamamen Uyutsanız Olmaz Mı?
Genel anestezi de, sedasyonun yeterli olmayacağı, tek seansta sedasyonla yapılamayacak kadar çok tedavi planlanan hastalarda, çok küçük çocuklarda, kooperasyonun lokal anestezi ya da sedasyonla sağlanamayacağı durumlarda uygulanır. Tedaviler sırasında hangi anestezi tekniğinin uygulanacağına, diş hekimi, anestezi uzmanı ve hasta birlikte karar verir.