Kariyer

Aydınlar Dental'de kariyer fırsatları için bizimle iletişime geçin.

Bize Danışın
Bize Danışın

Bize Danışın

Aşağıdaki form doldurarak randevu bildirimi oluşturabilirsiniz.

Name(Gerekli)
Dosyaları buraya sürükleyin ya da
Azami dosya boyutu: 128 MB.

    Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    0/0

    Çalışanlar oldukça profesyonel, kibar ve yardımsever. Özellikle yurt dışından gelen hastalarda randevular konusunda çok hassaslar, saatler konusunda çok dikkatliler. Bu kliniği bulduğum ve burada tedavi olduğum için çok mutluyum.

    Malwina BLICHARZ

    04 Aralık 2017

    Pelin Karamik’e tüm ailemizle birlikte teşekkür ederiz, bana ve kız kardeşime harika bir tedavi sağladı, en başta yapılması gerekenleri ve tüm fiyatları detaylı bir şekilde bize gösterdi. tüm sorularımızı yanıtlamak ve son dakikada ablamla ilgilenmek için çok cana yakın ve nazik. Çok iyi, profesyonel ve güler yüzlü hizmet, hepimiz çok keyif aldık.

    Alan Baychorov

    20.01.2021

    Ağız ve Diş sağlığı merkezi hekimleri Mete Dalbeler, Neslihan Türker ve Ali Osman Maviş’e teşekkür ederim. Bilimsel olarak üst düzeyde üç hekimi bir arada bulmak ve tedavi olmak biz hastalar için büyük nimet. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

    Melek Yeşim KURUOĞLU

    11 Ekim 2018

    Diş Hekimleri Deniz hanım ve Sermin hanım uzmanlıklarının yanında tam birer misafirperverler. Benim gibi zor tedavi edilebilecek bir hastayı bile evinde ve huzurlu gibi hissettirmeyi başardılar. Huzurunuzda kendilerine çok teşekkür ederim.

    Seyhun Yamanel

    13 Temmuz 2018

    Dişlerim için yaptığınız herşey için çok teşekkür ederim. Emine Hanım ve Ülkü Hocam gerçekten hiç tahmin etmediğim, bir sonuç yarattılar. Dişlerimin onarımı için gösterdikleri özeni asla unutamam. Dişlerimden gerçekten çok mutluyum. Ayrıca emeği geçen diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

    Osman ŞAHAN

    26 Ağustos 2018

    Kanal Tedavisi (Endodonti)

    Kanal Tedavisi Nedir?

    Kanal tedavisi (endodontik tedavi) genelde derin çürük veya travma gibi etmenlerle dişin iç kısmındaki enfekte olmuş sinir dokusunun çıkarılması işlemine denir. Hastalar diş hekimine gece ağrısı, ağrıyan dişinin üstüne basamama veya yüzde oluşan şişlik gibi semptomatik durumlarda geldiğinde kanal tedavisiyle dişleri ağrı durumundan kurtararak ağızda tutmak hedeflenir. Bazen hastada ağrı şikayeti olmaksızın diğer diş tedavilerinden önce kanal tedavisi uygulamak gerekebilir. Örneğin aşırı madde kaybına uğramış bir dişe dolgu uygulayamadığımız durumlarda, kaplamadan önce kanal tedavisi yaparak ve diş kökünden destek alarak bir üst restorasyon yapmamız gerekmektedir.

    Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Dişin içindeki kök kanalı adı verilen doğal boşlukta bulunan sinir dokusu (pulpa) çıkarılır, dişin içi temizlenir ve ardından açılan boşluk doldurulur. Temizleme işlemi hem aletlerle hem de çeşitli ilaç solüsyonuyla yapılırken, doldurma işlemi diş dokularıyla uyumlu dolgu malzemeleriyle yapılmaktadır.

    Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

    Kanal tedavisi aşağıdaki durumların gözlemlenmesinde uygulanır;

    • Gece vakitlerinde artan ağrı,
    • Durup dururken başlayan ve saatlerce süren diş ağrısı,
    • Soğuk, sıcak veya dişe temas gibi bir dış etkenle başlayan ve ağrı kesiciyle geçmeyen ağrı,
    • Dişte travmaya bağlı (düşme, çarpma gibi) renk değişimi,
    • Diş çevre dokularında görülen şişlik,
    • Dişteki enfeksiyon sonucu diş köküne yakın bölgedeki dişetinde sivilce benzeri bir durum (fistül) oluşması,
    • Dişteki madde kaybına bağlı olarak kökten destek alarak yapılan protez işlemleri (kaplama ve köprü gibi işlemler),

    Kanal Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

    • Kanal tedavisi sonrası reçete edilen ilaç varsa düzenli bir şekilde kullanılmalı.
    • Kanal tedavisi yapılan dişin üst dolgusu veya kaplaması bitene kadar geçici dolgu yapılan dişlerde o diş üzerine sert yiyeceklerden kaçınılmalı.
    • Günde en az üç kez diş fırçalanmalı ve fırçanın yetersiz kaldığı bölgelerde diş ipi veya arayüz fırçası kullanılmalı.
    • Kanal tedavisi yapılan dişte diş temaslar karşısında bir süre hassas olacağı için bu süreçte yemek yerken karşıt çene kullanılmalı.

    Kanal Tedavisi Nasıl Teşhis Edilir?

    Kanal tedavisi uygulanacak diş hem ağız içi muayene hem de radyografik değerlendirme ile dişteki çürüğün derinliği ve diş çevre dokularındaki röntgendeki değişiklikler göz önüne alınarak belirlenir.

    Kanal tedavisi hastanın ağrı şikayetinin derecesi, sıklığı gibi belli durumlarda teşhis edilir.

    Kanal tedavisi uygulanacak diş canlı mı değil mi diye dişe soğuk uygulayarak veya elektrik akımı verilerek tespit edilir. Cansız dişlerde mutlaka kanal tedavisi uygulamak gerekir.

    Kanal tedavisi acıtır mı?

    Kanal tedavisi lokal anestezi altında diş ve çevre dokularını derin uyuşması sonucu yapılır. Çoğunlukla hasta hiçbir acı hissetmez. Enfeksiyonun ve ağrının derecesine göre dişin uyuşmaması halinde dişe ilaç ve geçici dolgu koyularak bir sonraki seans diş uyuşturularak ağrısız tedavi gerçekleştirilir.

    Diş kanal tedavisi ne kadar sürer?

    Kanal tedavisinde çoğunlukla çok köklü dişler (azı dişleri) 1 saat sürer, tek köklü dişler (ön bölge dişler) daha kısa sürer. Dişin zorluk derecesine ve enfeksiyonun şiddetine göre seans sayısı artabilir ve işlem süresi uzayabilir. Amaç kök kanalını çok iyi temizleyerek kök ucuna kadar yeniden enfeksiyonu engelleyecek şekilde kökü tıkamaktır.

    Kanal tedavisi ne kadar sürede iyileşir?

    Kanal tedavisinde dişteki ağrı durumu ortalama 10 günde azalarak iyileşir. Diş çevre dokularında enfeksiyona bağlı kemik yıkımının durması ve yeniden kemik oluşumu 1,3,6 ve 9. aylarda radyografik olarak incelenerek iyileşmenin olup olmadığı anlaşılır. Genelde hastada ağrı durumu iyileştiğinde ileride problem çıkma olasılığı azdır. Hastalara ağrı durumu yeniden oluşursa hekime yeniden başvurması önerilir.

    Kanal tedavisi yapılan diş fırçalanır mı?

    Kanal tedavisi yapılırken seanslar arası ve kanal tedavisi bittikten sonra diş fırçalama alışkanlığı asla bırakılmamalıdır. Günde en az 3 kez dişler doğru tekniklerle fırçalanmalıdır.