Kariyer

Aydınlar Dental'de kariyer fırsatları için bizimle iletişime geçin.

Bize Danışın
Bize Danışın

Bize Danışın

Aşağıdaki form doldurarak randevu bildirimi oluşturabilirsiniz.

Name(Gerekli)
✓ Valid number ✕ Invalid number
Dosyaları buraya sürükleyin ya da
Azami dosya boyutu: 128 MB.

    Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    0/0

    Çalışanlar oldukça profesyonel, kibar ve yardımsever. Özellikle yurt dışından gelen hastalarda randevular konusunda çok hassaslar, saatler konusunda çok dikkatliler. Bu kliniği bulduğum ve burada tedavi olduğum için çok mutluyum.

    Malwina BLICHARZ

    04 Aralık 2017

    Pelin Karamik’e tüm ailemizle birlikte teşekkür ederiz, bana ve kız kardeşime harika bir tedavi sağladı, en başta yapılması gerekenleri ve tüm fiyatları detaylı bir şekilde bize gösterdi. tüm sorularımızı yanıtlamak ve son dakikada ablamla ilgilenmek için çok cana yakın ve nazik. Çok iyi, profesyonel ve güler yüzlü hizmet, hepimiz çok keyif aldık.

    Alan Baychorov

    20.01.2021

    Ağız ve Diş sağlığı merkezi hekimleri Mete Dalbeler, Neslihan Türker ve Ali Osman Maviş’e teşekkür ederim. Bilimsel olarak üst düzeyde üç hekimi bir arada bulmak ve tedavi olmak biz hastalar için büyük nimet. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

    Melek Yeşim KURUOĞLU

    11 Ekim 2018

    Diş Hekimleri Deniz hanım ve Sermin hanım uzmanlıklarının yanında tam birer misafirperverler. Benim gibi zor tedavi edilebilecek bir hastayı bile evinde ve huzurlu gibi hissettirmeyi başardılar. Huzurunuzda kendilerine çok teşekkür ederim.

    Seyhun Yamanel

    13 Temmuz 2018

    Dişlerim için yaptığınız herşey için çok teşekkür ederim. Emine Hanım ve Ülkü Hocam gerçekten hiç tahmin etmediğim, bir sonuç yarattılar. Dişlerimin onarımı için gösterdikleri özeni asla unutamam. Dişlerimden gerçekten çok mutluyum. Ayrıca emeği geçen diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

    Osman ŞAHAN

    26 Ağustos 2018
    Çene Eklemi Tedavisi
    05 Aralık

    Çene eklemi rahatsızlıkları

    Çene Eklemi, (Temporomandibular eklem) çenenin açılıp kapanmasını sağlayan eklemdir ve kulağın hemen önünde yer alır. Alt çene kemiğinin kafatasında yer alan temporal kemikteki boşluğa yerleşmesi ile meydana gelir. Bu iki yapının doğrudan temasını arada bulunan kıkırdak yapıdaki artiküler disk engeller.

     

    Çene eklemi rahatsızlıkları genellikle arada bu diskin yer değiştirmesi ya da zarar görmesiyle eklem bölgesinde uyumun bozulması sonucunda meydana gelir. Bu rahatsızlık toplumun büyük bölümünde, özellikle de kadınlarda gözlenir.

    Çene eklemi rahatsızlıklarının genel belirtileri;

    1. Ağız açma ve çiğneme esnasında ağrı
    2. Ağız açıp kapatırken eklem bölgesinden gelen eklem sesleri (klik sesi, tıklama gibi)
    3. Çenede yorgunluk hissi  (özellikle sabahları uyanıldığında ve/veya bir şeyler çiğnerken)
    4. Sık sık yaşanan baş ağrısı
    5. Ağzın kısıtlı açılması veya kilitlenme (ağzı açamama) ve ağız tam açılırken çenede kayma (deviasyon, defleksiyon)
    6. Çene eklemi bölgesi kaynaklı olarak kulaklarda çınlama, uğultu sesleri ile tıkanma ve dolgunluk hissi (hasta tarafından kulak ağrısı ile karıştırılabilir)
    7. Çenenin sağ ve sol tarafında dişlerin eşit kapanmaması ve kapanışta değişme hissi
    8. Rahatsızlığın çevre kaslarla ilgili etkileri sonucu yüzde asimetrik görüntü ve baş-boyun kas ağrıları

     

    Bu rahatsızlığın birden çok nedeni vardır.

    1. Bunlardan en yaygın gözlenen diş sıkma ve gıcırdatma (bruksizm) alışkanlığıdır. Bu alışkanlık diş ve çevre dokularda olduğu gibi çene eklemine de dokuların dayanabileceğinden daha fazla kuvvet iletilmesine neden olur. Bu yıkıcı kuvvetler de eklem bölgesinde özellikle eklem diskinde yer değiştirme ve dejenerasyonlara (yapısında bozulmalar) yol açar.
    2. Çene ve çene eklemine gelen travmalar (trafik kazaları, çeneye doğrudan alınan darbeler, vs)
    3. Dişlerde dengeli kapanmaya engel durumlar: diş eksiklikleri, uyumu iyi olmayan dişlerin/restorasyonların varlığı, ortodontik bozukluklar (dişlerde ileri seviyede çapraşıklıklar) ve tek taraflı yeme alışkanlıkları
    4. Oklüzal parafonksiyonlar (tırnak yemek, kalem ısırmak, yanlış postürde durmak, gibi)
    5. Çene ekleminde dejenerasyona neden olan eklem rahatsızlıkları

    Teşhis genellikle konunun uzmanı bir hekim tarafından ayrıntılı muayene ile konulur. Hekim muayene esnasında; çiğneme kaslarını, çene eklemini, dişlerin yüzeylerini ve kapanışını, dil ve yanaklarda gözlenen izleri, çenenin açılması esnasında eklem hareketlerini ve tam açma esnasında çenede kayma (deviasyon/defleksiyon) olup olmadığını kontrol eder. Bazı vakalarda ilave görüntüleme yöntemlerine (MR, tomografi gibi) gerek duyulur.

    Rahatsızlığın tedavisi genellikle multidisipliner olarak gerçekleştirilir. Tedavi seçenekleri hastaların rahatsızlıkları konusunda eğitimi ve koruma programı eğitimleri, ağız içi apareylerin (oklüzal splintler) kullanımı, fizik tedavi (egzersiz ve manipülasyon), ilaç tedavisi, stres varlığında psikolojik destek tedavileri ve gerekli durumlarda cerrahi tedaviler olarak sıralanabilir.

    Eklem bölgesindeki yüklerin azaltılması ve dengelenmesinde önemli yer tutan ağıziçi apareyler (oklüzal splintler) bu rahatsızlığın tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Tedavi süreci en az 6 ay olmak üzere splintlerin düzenli kontrolleri ve yüzey düzenlemeleri ile gerçekleşir. Dişsel eksiklik ve çapraşıklıkların varlığında tedavi sonucunda bu problemler de giderilerek (ortodontik veya protetik düzenlemeler) şikâyetlerin tekrarlamasının önüne geçilir.